HASTANEMİZDE ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ ANABİLİM DALINDA PROF. DR. SELÇUK KAYA HİZMET VERMEYE BAŞLAMIŞTIR.

1973 yılında Muğla’da doğmuştur. Orta öğrenimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamlayıp, 1996 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda 1998-2003 arasında uzmanlık eğitimini yapmıştır. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 yıl kadar uzman doktor olarak çalıştıktan sonra 2009 yılında tekrar aynı üniversitede akademik eğitimine devam ederek 2009 yılında yardımcı doçent, 2011 yılında doçent ve 2019 yılında profesör doktor ünvanını alarak 3 yıl bölüm başkanlığı yapmıştır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış ve kongrelerde sunulmuş 100’ün üzerinde makale ve bildirisi ayrıca ilgili alanda yazılmış birçok kitap bölümleri vardır. Bunun yanısıra çok sayıda ilaç faz çalışmalarında görev yapmıştır. Mesleki özel ilgi alanları HIV/AIDS başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve immunsupresif konaklarda görülen enfeksiyonlardır.01 Şubat 2023 itibariyle Çanakkale OnsekizMart Üniversitesi Tıp Fakültesinde,Hastanemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda  Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başlamıştır.