HASTANEMİZDE ÇOCUK İMMÜNOLOJİ VE ALERJİ HASTALIKLARI BÖLÜMÜNDE PENİSİLİN GRUBU İLAÇ ALERJİSİ TESTİ UYGULANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

Hastanemizde,Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem YILMAZ tarafından, 20.12.2022 tarihinde ilk defa penisilin deri testleri uygulanmaya başlamıştır. Penisilin grubu ilaçlar, günümüzde çocuk ve erişkin hastaların tedavisinde sıklıkla başvurduğumuz ilaçlardır.  İlaç kullanımı sırasında hastalarımızda ortaya çıkan alerji görünümlü şikayetler, gerçek ilaç alerjisi olabildiği gibi, o anki enfeksiyonun neden olduğu durumlar veya enfeksiyon ile ilacın bir araya gelmesinin ortaya çıkardığı yakınmalar olabilir. Bu olasılıkların açığa kavuşturulması için alerji hekimi gözetiminde iyi bir öykü ve muayene sonucunda bazen istenen ilaç testlerinin yorumlanması gerekebilir. Penisilin deri testleri, penisilin grubu ilaçlar ile alerji şüphesi olan olgularda, ilaç alerjisinin gerçek olup olmadığını ortaya çıkarmak için yapılan ve özel uygulama gerektiren testlerdir. Bu testler sayesinde, penisilin grubun ilaçların hangi türüne alerji olduğu saptanabilmekte ve bu sayede kaçınılması gereken ve gerekmeyen ilaç türleri belirlenebilmektedir. Hastanemiz, bölgemizde penisilin grubu ilaç testlerinin yapılabildiği tek merkezdir. Ayrıntılı bilgi almak için alerji bölümümüzle iletişime geçebilirsiniz.