Gelenek ile Geleceğin Çanakkale Seramikleri Buluşması Projesi Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM) ile Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi işbirliğiyle düzenlenen “Gelenek ile Geleceğin Çanakkale Seramikleri Buluşması” isimli proje gerçekleşti.

Proje Koordinatörlüğü ÇASEM Müdürü Doç. Dr. Yeşim Zümrüt tarafından yapılan ve pandemi sürecinde çevrimiçi olarak gerçekleşen proje kapsamında, 10-14 yaş grubu çocukların ürettikleri eserler bir pano haline getirilerek, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi girişine asıldı. Yüzey seramiği olarak montajı gerçekleştirilen pano, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektör Yardımları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Muammer Karaayvaz ve Hastane yetkilileri tarafından incelendi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, proje sürecinde eğitim veren, panonun oluşturulup montajının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim ettiler. Panonun sergilendiği servisteki çocukları da ziyaret eden heyet, çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileterek hediyeler verdiler.