ÇOMÜ hastanesinde 12-18 Mayıs hemşirelik haftası etkinlikler ile kutlandı

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında 12 Mayıs Perşembe günü İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine hastanemizi temsilen Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nazmiye SINMAZ ve Müdür yardımcıları Nesrin AŞKI, Fahri MANAV, Mehmet ÖZKAN, Levent ÇİFTÇİ katıldı.
Öğleden sonra hastanemiz bünyesinde devam eden programda “COVID-19 pandemisi Sonrası Değişim” temalı 12 Mayıs Hemşireler Günü Paneli ilimizden geniş katılımla gerçekleştirildi. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nden Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deniz ÜNSAL, Hastanemizden Başhekim yardımcıları Doç. Dr. Canan AKMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan KESER, ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Ayşenur ÖZKAN ve Sebahat YILMAZ, ÇASEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ulviye ÇALIDAĞ ve ildeki diğer sağlık profesyonellerinin katılımları ile gerçekleştirildi.
Konuşmacıların alanlarındaki sunumlarını yapmalarının ardından emekli hemşireler Meryem Zülal Güneri, Gülcan Aydoğan, Meral Avcı ve Cemile Çetin’e teşekkür plaketleri takdim edildi. Aynı zamanda COVID-19 pandemisinde zor koşullarda çalışan hemşirelerin virüsle mücadelelerinden kalan fotoğraflarının yer aldığı sergi de katılımcılar tarafından ilgi çekti.  Panel sonrasında hastane yönetimi tarafından çalışan hemşireler alanda ziyaret edilerek tebriklerde bulunuldu. Hediyeleri takdim edildi.
Hemşirelik Hizmetlerinin organizasyonunda düzenlenen akşam yemeği ve eğlencesinde kutlamalara kaldığı yerden devam edildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ve kıymetli eşi Berat MURAT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, Genel Sekreter Ayhan MONUS ve Hastane Başmüdürü Serap YONTAR katılımları ile bu güzel gecede hemşirelerimizin yanlarında bulundular. Rektör Prof. Sedat MURAT konuşmasında hemşirelik mesleğinin değerlerinden bahsederek kutlamada bulundu. Pandemi dolayısıyla yıllardır bir araya gelemeyen ÇOMÜ Hastanesi hemşireleri eğlenceli bir gece geçirdiler.