ÇOMÜ Hastanesi' nde Kapalı Yöntem ( Endovasküler) Anevrizma Onarımı ( EVAR)  İşlemi Gerçekleşti

ÇOMÜ Hastanesinde 60 yaşındaki hastaya Kapalı Yöntem ( Endovasküler) Anevrizma Onarımı ( EVAR) işlemi gerçekleşti.

Hastaya yapılan operayon ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri,

Prof. Dr. Gündüz YÜMÜN  ve Doç. Dr. Sedat ÖZCAN  "Karın ağrısı şikayeti ile poliklinikte gördüğümüz 60 yaşındaki erkek hastamızda Abdominal Aort Anevrizması tespit edildi. Çapı yaklaşık   6 cm ye kadar genişleyen anevrizma için Endovasküler Yöntem (EVAR) ile tedavi edilmesine karar verildi. Her iki kasıktan damarlara girişim yapılarak anevrizmaya ulaşıldı. Batın açılması gerekmeyen bu yöntem ile damar içinden gönderilen greft kaplı stentler ile anevrizma endovasküler olarak onarıldı. Spinal Anestezi ile İşlem yaklaşık 1 saat sürdü. Her hangi komplikasyon gözlenmeyen hasta sifa ile taburcu edildi.Özverili çalışmalarından dolayı Kalp ve Damar Cerrahisi ile Anesteziyoloji ekibine ve desteklerinden dolayı Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ' a teşekkür ediyoruz" diyerek açıklamalarını tamamladılar.