ÇOMÜ Hastanesi, ISIF'21 Buluş Fuarından 2 Madalya Kazandı

695

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 6.’si düzenlenen dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olma unvanına sahip ISIF’21 Uluslararası Buluş Fuarına Üniversitemiz, portföyündeki 6 patent ile katıldı. ÇOMÜ Hastanemizden iki buluşun katıldığı yarışmada, Kardiyoloji Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Ercan AKŞİT ve  Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalından Doktor Öğretim Üyesi Sonay OĞUZ  ‘’Koroner venöz yetersizlik tedavisi için geliştirilen koroner venlere implante edilen paraşüt kapak sistemi ’’ adlı patent başvuruları ile Bronz madalya almaya hak kazandılar.Bu başarıda emeği olan buluşçularımızı tebrik ederiz.