Çanakkale’de ilk kez ileri evre mesane kanseri tedavisinde kalın bağırsaktan yeni mesane oluşturuldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde, ileri evre mesane kanserli hastalar için uygulanan Radikal Sistektomi (Mesanenin tamamen alınması) operasyonunda, idrar yollarının bağlanacağı yeni mesane oluşturulmasında  (Bağırsaktan yeni mesane yapılması)  sigmoid kolonun kullanımı,  Çanakkale’de ilk defa Üroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, Prof. Dr. Cabir ALAN, Doktor Öğretim Üyesi Hasan Anıl KURT ve  Genel Cerrahi Anabilim Dalından Doç. Dr Şükrü Taş  tarafından başarılı şekilde gerçekleştirildi.

Prof Dr. Cabir ALAN, ‘’Sigmoid ortotopik yeni mesane ameliyatıyla ilgili olarak; Dünya’da ve Ülkemizde sayılı merkezde yapılan bir ameliyat yöntemi daha başarı ile uygulamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çanakkale ve bölgesinde ilk kez yapılan Sigmoidden  yeni mesane oluşturulması ile hasta yandan torba taşımadan idrarını doğal yoldan yapabilmektedir. Bağırsağın son kısmı olan sigmoidin kas yapısı, diğer kısımlara göre daha güçlü olduğundan hastalar mesanesini tamamına yakın boşaltabilmektedir. Şimdiye kadar 16 hastanın tedavisini bu yöntemle tamamladık ve  takiplerde bir problem yaşanmadı. Bu ameliyat mesane kanserine kalıcı bir çözüm sunarak hastaların yaşam kalitesini de önemli ölçüde arttırmaktadır. ÇOMÜ Hastanesi Üroloji Kliniği, Çanakkale’de ve bölgemizde özellikli sağlık hizmetlerini sunmada öncü olma niteliğini devam ettirmektedir’’ dedi.