HASTANEMİZDE ÇOMÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİNDEN DR. ÖĞR. ÜYESİ ENGİN ÇAĞLAK TARAFINDAN "SAĞLIKTA İLETİŞİM" KONULU SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hastanemiz konferans salonunda, 12 Ekim 2023 tarihinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesinden katılan Dr. Öğr. Üyesi Engin ÇAĞLAK tarafından hazırlanan Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Anabilim Dalı'nın "Sağlıkta İletişim" konulu semineri gerçekleşti.

İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Engin ÇAĞLAK; "Tüm alanlarda olduğu gibi sağlık hizmetleri alanında da etkili bir iletişime ihtiyaç vardır. Çoğu zaman hasta ve doktor arasında yetersiz iletişimden kaynaklı sorunların bir çoğu iletişim metotların düzeltilmesi ile aşılabilecek sorunlardır. Verdiğimiz sağlık hizmetinin verimliliğinin arttırılması öncelikle aradaki  iletişimin düzeltilmesiyle olacaktır" düşüncesinden yola çıkarak, Nöroloji ABD sağlık çalışanlarına etkili bir iletişimin yolları konusunda bilgilendirmeler yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Engin ÇAĞLAK, konuşmasında etkili iletişim için etkin dinleme, etkin konuşma, sempatik yaklaşım ve etkin bir beden dili sergilenmenin önemini vurguladı.  Sağlıkta iletişimin iyileştirilmesi amacıyla, sağlık hizmeti veren kişilerin bireysel tutum ve davranışları önemli rol oynamakla birlikte bu iletişimin tek yönlü olmadığı, hasta ve hasta yakınlarının da iletişim farkındalıklarının arttırılması amacıyla yapılabilecekler üzerine de çalışılması gerektiğinin altı çizildi.