HASTANEMİZDE 26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nde “26 Ekim Hasta Hakları Günü” dolayısıyla, Hasta Hakları Birimi koordinasyonunda, hasta hakları ve sorumlulukları konusunda, hasta ve hasta yakınlarına yönelik; ayaktan , yatan hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirmelerde bulunuldu.

Hasta Hakları Birimi tarafından hasta ve hasta yakınlarına Hasta Hakları Yönetmeliği’nde yer alan;  sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı, tıbbi müdahalede hastanın rızası, sağlık durumu ile ilgili bilgi alma hakkı vb. konularda bilgiler verildi. Başhekim Yardımcısı  Doç. Dr. Canan AKMAN ve Hasta Hakları Birimi Sorumlularının katılımı ile hasta ziyaretleri gerçekleştirildi. Hastanemiz bünyesinde sağlık hizmeti veren sağlık personellerimize hasta hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hizmet içi eğitimler de düzenlenerek günün anlam ve önemine ilişkin faaliyetlerde bulunuldu.