HASTANEMİZDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi olarak anne sütü ve emzirmeyi önemsiyoruz

1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Hastanemizde Kadın Doğum Poliklinikleri, Kadın Doğum Servisi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yeni doğum yapmış annelerimize Anne Sütü ve Emzirmenin önemi hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulunuldu. Emzirme haftası etkinlikleri çerçevesinde hastanemizde anne sütüyle beslenmenin önemini vurgulamak ve halkmızı bilinçlendirmek amaçlı stant kuruldu ve bilgilendirmelerin kalıcı olması için annelere emzirmenin önemi hakkında broşürler dağıtıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi olarak bebek beslenmesindeki temel politikamız anne sütü ile beslenmedir

"Bebek Dostu Hastane" ünvanı ile emzirmenin başlatılması, emzirmenin nasıl olacağı, emzirme yöntemleri, bebeklerinden ayrı kaldıkları durumlarda sütün salgılanması, sütün nasıl saklanabileceği ve sık karşılaşılan güçlüklerin yönetilmesini tüm anne ve anne adaylarına aktarmaya devam ediyoruz. Amacımız; bebeklerin en ideal besin olan anne sütü ile beslenmesini sağlayarak, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi devamında ise uygun tamamlayıcı beslenme ile emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesidir.

Etkinlikler kapsamında standımızda günün anlammına belirten çerçevemizle hatıra fotoğrafları çekinildi.