Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu

01-02 Mart 2024 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Çocuk Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Doç. Dr Fatih Battal'ın destekleri ile "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu" düzenlendi. 

Açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muammer KARAAYVAZ, böyle değerli bir bilim kursuna ev sahipiği yapmanın önemini belirttikten sonra, Doç. Dr. Fatih Battal açıklamalarda bulundu.

 "Bu önemli kurs, kritik çocuk hastalarda hayati öneme sahip becerilerin geliştirilmesine odaklanarak sağlık alanında geleceğin profesyonellerini donatmayı amaçlamaktadır. Kursa katılan  uzman hekimlerin ilgisi bu hedefe ulaşmamızda büyük bir rol oynadı. Türk Çocuk Acil Tıp  ve Yoğun Bakım Derneği'nin çocuk sağlığı alanında eğitim ve bilgi paylaşımına verdiği destekten dolayı minnettarız. Derneğimizin katkılarıyla kritik durumdaki çocuk hastalarının yaşam kalitesini artırmak adına daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.Kurs boyunca gösterilen ilgi ve katılımın yanı sıra destek veren, Türk Çocuk  Acil Tıp  ve Yoğun  Bakım  Derneğine, fakülte dekanlığımıza ve ana bilim  dalımıza teşekkür ederiz. Katılıma destek olan kurumlarla çocuk sağlığı alanında daha da ilerlemeyi umuyoruz. Gelecek etkinliklerimizde de bir araya gelmek dileğiyle" şeklinde kursun anlam ve önemini belirtti.