3-9 Kasım Organ Nakli Haftası Sebebiyle Hastanemizde Resim Sergisi Düzenlendi

Türkiye'de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ ve Doku Bağışı Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlenmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanemiz "Organ ve Doku Nakil Merkezi" bünyesinde "Bir Adımda Sen At" temalı organ nakli resim sergisi kordonda düzenlenen etkinlik sonrası hastanemizde sergilendi. 

Türkiye Organ Nakli Vakfına ait resimlerden oluşan sergiyi gezen Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ'a Hastanemiz Organ Nakli Müdürü Prof. Dr. Cabir ALAN tarafından etkinlik hakkında bilgi verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nde farkındalık oluşturmak amacıyla 09.11.2023 Perşembe günü Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ, Organ Nakli Müdürü Cabir ALAN, Üroloji ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Anıl KURT, Nefroloji BD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan BAKIRDÖĞEN, Hastane Müdürü Ömer HADIMOĞLU, Müdür Yardımcıları Bekir DİNÇ, Ahmet Eyyüp ATICI, Levent ÇİFTÇİ, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nazmiye SINMAZ, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcıları Canan TAYFUR, Fahri MANAV ve Mehmet ÖZKAN'nın katılımı ile Hastanemiz bünyesinde Organ Nakil Merkezi Hemşireleri tarafından stant kurularak, organ bağışları alınmış, organ naklinin önemini anlatan broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapılmıştır. Stant ziyaretinde Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Canan TAYFUR'a etkinliğin ilk organ bağışcısı olması vesilesiyle Organ Bağış Kartı takdim edilmiştir. Kurulan stantta hasta ve yakınlarına Organ Nakli konusunda bilgiler verilerek, organ bağışçısı olmanın bireysel önemi anlatılmıştır.

Prof. Dr. ALAN açıklamasında; “Yoğun bir tempoda yedi gün 24 saat kesintisiz hizmet veren nakil merkezimize olan kıymetli desteklerinden dolayı Başhekimimiz Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ'a ve tüm nakil ekibine teşekkür edip, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nin Çanakkale’de ve bölgemizde özellikli sağlık hizmetlerini sunmada öncü olmaya devam ettiğini” bir kez daha vurguladı.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ "Hastanemiz Organ ve Doku Nakil Merkezi tarafından, bu önemli haftada farkındalık oluşturmak için düzenlenen resim sergisi ve Organ Nakli artışının sağlanması amacıyla oluşturulan tanıtım ve bağış stantının kurulmasında, organ bekleyen hastalarımıza umut oldukları için tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm ekibin özverili ve başarılı çalışmalarının devamını dilerken, bu tür faydalı etkinliklerin süreklilik arz etmesini canıgönülden istiyor ve destekliyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.