“Referans Niteliğinde Bir Kitap”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Paşaoğlu’nun editörlüğünde hazırlanan kitap pelikan yayınevi tarafından basıldı.

Değişik üniversite ve hastanede görev alan 15 akademisyenin ortak katkılarıyla 1yıllık bir emeğin sonucunda hazırlanan kitap bir çok dalda öğrenci ve akademisyene referans olması açısından da büyük bir önem arz ediyor. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek Ülker Çakır’ın da kitabın hazırlanmasında katkıda bulunanlar arasında yer aldı. Kitapta kendisine ait 4 bölümün bulunduğunu dile getirdi. Bunlar sırasıyla DNA Hasarları, Eritrosit, Lökosit ve Trombosit Biyokimyası.

Kendisiyle yaptığımız söyleşide bizlere kitapla ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Dilek Ülker Çakır; “Öncelikle Biyokimya sağlık ve hastalıkta canlıların kimyasal tepkimelerini inceleyen, diğer temel ve klinik bilim dallarıyla sıkı ilişkisi olan bir bilimdir. Biyokimyasal çalışmalar diğer bilim dallarına da birçok konuda öncülük etmekte, hastalıkların Biyokimyasal temellerinin anlaşılması, tedavi için de yeni ufuklar açmaktadır. Kitabımız İnsan biyokimyasının temel / klinik konuları hakkında bilgi edinilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veteriner Hekimliği Fakülteleri, sağlık alanında eğitim alan tüm öğrencilerin Biyokimya konularını Türkçe okuyup öğrenebilecekleri bir kitap düşündük. Ayrıca bu alana yönelmek isteyen Fen Fakülteleri Biyoloji, Kimya Bölümlerinin yanı sıra, diğer ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerimize de ışık tutacağını düşünüyoruz. Lisans, yüksek lisans eğitiminin yanı sıra kitabımız doktora, doçentlik çalışması yapan genç araştırmacılarımız ve TUS, DUS sınavları için de kaynak olacaktır. Kitapta emeği geçen, yurdumuzun her köşesinde, üniversitelerimiz ve hastanelerimizde görev yapan tüm Hocalarımızı özverilerinden dolayı kutlar, içten teşekkürlerimi sunarım” dedi.