Oğluna Nişan Hediyesi Olarak Böbreğini Verdi.

Çanakkale’de 3 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 31 yaşındaki doğuştan Görme Engelli Çağlar Anılır, hastanemizde gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından babası Nuri Anılır’ın (55) verdiği böbrek ile tekrar eski sağlığına kavuştu.

 

Çanakkale’de doğuştan Görme Engelli Çağlar Anılır, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. Çağlar Anılır, 3 ay hastanemiz organ nakil ünitesine organ nakli için başvurdu.

 

Organ nakli ekibimiz Çağlar Anılır’a ilaç tedavisi ile birlikte doku tetkikleri yaparak uygun doku aradı Bu süre zarfı içinde oğlu Çağlar Anılır’a böbreğini vermek isteyen annesi Necla Anılır’ın dokuları organ bağışı için uymadı. Çağlar’ın babası Nuri Anılır oğluna böbreğini vermek istedi. Yapılan tetkikler sonucu Nuri Anılır’ın böbreği oğlu Çağlar’a nakledilmesi için uygun bulundu. Yapılan hazırlıkların ardından hastanemiz doktorlarından oluşan organ nakli ekibi tarafından başarılı bir ameliyat ile baba Nuri Anılır’dan alınan böbrek, görme engelli Çağlar Anılır’a nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Çağlar Anılır tekrar eski sağlığına kavuştu.

 

Hastanemiz Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç, Dr. Faruk Özkul, “Çağlar kardeşimiz yaklaşık 3 yıldır böbrek yetmezliği çeken bir hastamız. Ancak henüz diyalize başlamadı. Biz ailesiyle babasıyla canlıdan canlıya bağış olabileceğini organ nakli merkezimizin bu konuda yeterli bir donanıma sahip olduğunu, bunu başarıyla gerçekleştirebileceğimizi söyledik. Daha sonra tetkiklerimize geçtik. Annesinin böbreği uymadı. Kan grubu tutmadı. Ama babasının kan grubu ve doku uyumu tuttu. Ve oğlu için böbreğini seve seve verebileceğini söyledi. Çağlar kardeşimizde nişan hazırlıkları yapıyor. Öncesinde böbreğini değiştirelim. Böbrek yetmezliğini giderelim. Ondan sonra nişanlansın dedik. Gayette başarılı bir ameliyat geçirdik. Böbreği de tuttu. Çalışıyor” dedi.

 

Böbrek nakli ile tekrar eski sağlığına kavuşan Çağlar Anılır ise, “Yaklaşık 3 yıldır böbrek yetmezliğinden muzdaripim. Eğer bunun daha öncesi varsa bilemiyorum. Bu tesadüfen ortaya çıktı. Hayat kalitesini etkiliyor. Bizde organ naklinin en doğru tedavi yöntemi olduğunu öğrendik. Bunun yapılmasına karar verdik. Hocalarımızın üstün çabalarıyla bu ameliyat gerçekleştirildi. Şimdi her şey gayet iyi. Bundan sonra artık daha da iyi olacağımızı inanıyorum” diye konuştu.

 

.

Baba Nuri Anılır ise, oğlunun rahatsızlığından dolayı kendisine nişan hediyesi için böbreğini verdiğini söyledi.