KORONA VİRÜSÜ ACİL EYLEM PLANI TOPLANTISI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastane Yönetimi Corona Virüsüne (2019-Ncov) ilişkin hastanemizde alınması gereken önlemler , acil durum toplantısı yapıldı. Başhekim Prof. Dr. Okhan AKDUR Başkanlığında Başhekim Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, Korona Virüsü şüphesiyle Hastanemize başvuran hastalar ile ilgili uygulanması gereken işlemler görüşüldü ve kararlar alındı.

Acil Serviste bulunan bir odanın solunum müşahede odası olarak düzenlenmesi, şüpheli hasta için gerekli tıbbi donanımların Sağlık Bakanlığı Korona Virüsü (2019-nCoV)  Hastalığı rehberinde belirtildiği şekilde uygulanmasının sağlanması ve şüpheli hastalar için 3 adet özel oda hazırlanması konusunda kararlar alınmıştır.

Toplantıda, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Alper ŞENER, İşyeri Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Pınar MUTLU , İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Seçkin ÖZCAN , Corona Virüsü (2019-Ncov)  acil bir durumda  alınacak önlemleri, Virüs vakalarının rastlandığı hastalarda  yapılması gerekenleri anlattı .

Hastanemiz Müdür, Müdür Yardımcısı, Başhemşire ve Başhemşire Yardımcılarının sorumluğu altındaki birimlerde görevli personele Korona Virüsü (2019-nCoV) Hastalığı ile ilgili gerekli bilgilendirmenin yapılarak, birimlerdeki korunma ekipmanlarının kontrol ve devamlılığının sağlanması görüşüldü ve kararlar alındı.