"Kemik Metabolizma Bozuklukları ve Böbrek Hastalıkları" Sempozyumu Gerçekleştirildi

Hastanemiz  "KEMİK METABOLİZMA BOZUKLUKLARI VE BÖBREK HASTALIKLARI" konulu sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 24 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen, kemik metabolizma bozuklukları ve böbrek hastalıkları üzerine odaklanan sempozyum çeşitli disiplinlerden uzmanların bir araya gelerek, kritik sağlık konularında son araştırmaları ve bulguları paylaştıkları bir platform sundu.

Etkinliğe, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Etlik Şehir Hastanesi'nden Endokrinoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Uçan, Doç. Dr. Muhammed Kızılgül ve Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Mustafa Eroğlu gibi değerli misafirler de katıldı. Bu katılım, kemik metabolizması ve böbrek hastalıkları alanındaki bilgi birikimini geniş bir perspektiften ele alma fırsatı sundu.

Hastanemizden Endokrinoloji, Nefroloji, İç Hastalıkları, Gastroenteroloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi bölümlerinden birçok öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleşen sempozyum, multidisipliner bir yaklaşımın önemini vurguladı. Etkinliğin düzenlenmesinde Endokrinoloji Bilim Dalından Doç. Dr. Ersen Karakılıç, Doç. Dr. Emre Sedar Saygılı, Nefroloji Bilim dalından Doç. Dr. Serkan Bakırdöğen ve Dr. Öğr. Üyesi İlhan Kılıç katkı sundu. Etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Katılımcıların soruları ile karşılıklı önerilerin paylaşıldığı programda, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ, "bu etkinlik, sağlık profesyonelleri, araştırmacılar ve öğrenciler arasında bilgi alışverişini teşvik eden ve böylece hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları destekleyen bir platform olmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi  ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi olarak, bu tür bilimsel toplantıların sağlık alanındaki ilerlemelere katkıda bulunacağına ve toplum sağlığını iyileştirecek yeniliklere yol açacağına inanıyoruz. Katılımcılarımıza, konuşmacılarımıza ve düzenleme komitesine verdikleri değerli katkılardan dolayı teşekkür eder, gelecek etkinliklerimizde yeniden bir araya gelmeyi umarız." temennisiyle toplantı sona erdi.