Kalp ve Damar Cerrahisi A.D.'nin Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 85 Yaşındaki Hastaya By-Pass yapıldı.
85 yaşındaki Remziye Kaçar isimli hasta, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan başarılı by-pass ameliyatının ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Çanakkale Biga da yaşayan Remziye Kaçar bir süre önce kalp krizi geçirerek, Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastamızın ameliyatı Kalp ve Damar Cerrahisi A.D. öğretim üyeleri tarafından yapıldı. Yapılan koroner anjiografi ile koroner arterlerinde ciddi darlıklar olduğu tespit edilen 85 yaşındaki hastanın diğer organlarında da sorunları olduğunu ifade eden Yrd.Doç.Dr.Sedat Özcan, önce diğer sorunların giderildiğini ve daha sonra hastaya by-pass ameliyatı yapılarak 2 damarının değiştiğini söyledi. Remziye Kaçar 2,5 saat süren ameliyatın ardından 1 gün yoğun bakımda izlendikten sonra 4 gün serviste takip edilip şifa ile taburcu edildi.