II. Uygulamalı Yara Bakım Kursunun Açılışı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) ve KLİMİK Derneği Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu işbirliği ile II. Uygulamalı Yara Bakım Kursu başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, konferans salonundan başlayan kursun açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Taş ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı, II. Uygulamalı Yara Bakım Kursu Başkanı Doç. Dr. Alper Şener; dernek çatısı altında bir uygulamalı yara bakım kursunun Çanakkale’de ilk kez yapıldığının bilgisini vererek buna imkan yaratan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yönetimine ve katkı sunan herkese teşekkür etti. 

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği ve KLİMİK Derneği Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ise bu kursun gerçekleşmesine imkân yaratan herkese teşekkür ederek, kurs boyunca gerçekleştirilecek konular hakkında bilgiler verdi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin gelişimini yakından takip ettiğini belirterek, “Bir üniversite; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma katkı kısmı olarak üç başlık altında değerlendiriliyor. Bu üç başlığı içerisinde barındıran en önemli fakülte Tıp Fakültesi ve onun uygulama alanı olan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi. Bu bağlamda üniversitemizde önemli bir konumu var” dedi. 

Rektör Yardımcısı Özden,  2018 yılında Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin taşınıp yeni yerine yerleştiğini, şuan iyi bir noktaya geldiğini vurgulayarak, eksikliklerin giderilmesi için de hep birlikte çalışıldığını belirtti ve kursun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

II. Uygulamalı Yara Bakım Kursu iki gün sürecek.