Hastanemiz Radyoloji Biriminde Yeni Ultrasonografi Cihazları Hizmete Girdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Biriminde ileri düzey iki ultrasonografi cihazı hastalarımıza hizmet vermeye başladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztoprak, Hastane Başmüdürü Serap Yontar ve Genel Sekreter Vekili Ayhan Monus, Radyoloji birimini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur, hastaneye başvuran hasta sayısının her geçen gün arttığını, bazı ünitelerde ciddi hasta yoğunluğunun görüldüğünü belirterek sağlık hizmeti taleplerini karşılamaya yönelik sürekli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Okhan Akdur, daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına hastanede yaklaşık 10 yıldır kullanımda olan tıbbi cihazların son teknoloji yeni cihazların alımı ile birlikte yenilenme sürecine girildiğini, Radyoloji birimine alınan bu iki ileri düzey ultrasonografi cihazının sağlık hizmetine ciddi katkı sunacağını ifade etti.

Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztoprak ise hastanedeki Radyoloji biriminin her geçen gün daha fazla sayıda hastaya hizmet verebilmesi için yeni düzenlemelere gidildiğini söyleyerek Manyetik Rezonans Görüntüleme, Bilgisayarlı Tomografi, Ultrasonografi, Mamografi gibi çok sayıda alt birimin ve 7 gün 24 saat kesintisiz sunulan Acil Radyoloji Görüntüleme hizmetlerinin daha iyi olması için çalıştıklarını belirtti.