Hastanemiz Acil Afet Planı (HAP) Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

Hastanemizde acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen ekibin katılımıyla Hastane idaresi ve ilgili birimlerden oluşan HAP Olay Yönetim Ekibi tarafından sel-su baskınının konu alındığı senaryo hazırlanarak masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereğince oluşan su-sel baskınında mahsur kalan personeller kurtarıldı  ve gerekli tadavilerinin yapılması için acil servise götürüldü. Acil Serviste Triyaj işlemi yapıldıktan sonra tedavi altına alındı.

Olası bir sel-su baskını sonucunda tespit edilen aksaklıkların neler olacağı ve acil durum sürecinde ne şekilde hareket edileceği katılımcılara aktarıldı.

Tatbikat sonrasında toplanan Olay Yönetim Ekibi tatbikatı değerlendirirken HAP Başkanımız Başhekim Prof. Dr. Okhan AKDUR  başarılı çalışmalarından dolayı tüm ekibe teşekkür etti.