GÖZ POLİKLİNİĞİ YENİ HASTANEDE!

Sürekli yenilenen teknolojisi, öğretim üyesi ve deneyimli personeli ile ilimizde pek çok konuda alanında ilkleri gerçekleştiren Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina 4.katta dünya standartlarında hizmet vermektedir.
Bölümümüzde 2 doçent, 4 yardımcı doçent ve 6 asistan doktor hizmet vermektedir.
Göz Hastalıkları Polikliniği toplam dört muayene odasından oluşmaktadır. Üç oda genel poliklinik hizmeti verirken, 1 oda alt birim olarak çalışmaktadır. Genel poliklinik muayenesi sonucu gerek görülmesi halinde daha ayrıntılı inceleme yapılabilmesi için ilgili alt birimden randevu alınarak görüş istenmektedir.

Randevu ile çalışan alt birimler şunlardır:
Kornea-Kontakt Lens Birimi
Gözün en önde yer alan saydam tabakası olan korneanın hastalıkları ileri tanı ve tedavisi bu birimde yapılmaktadır. Birimde bu tabakanın hassas ölçümlerini yapabilen topografi cihazları, kornea kalınlık ölçme cihazları, speküler mikroskopi, kornea çap ve kırma gücünü gösteren keratometreler bulunmaktadır. Cerrahi veya lazer ile kırma kusurlarının düzeltilmesi bu birimde yapılmaktadır. Gözlük veya kontakt lens kullanmak istemeyen sağlıklı bireylerde gözlükten kurtulmak için excimer lazer ile kırma kusurları düzeltilmektedir. Kontakt lens muayenesi, denenmesi, doğru kullanım hakkında bilgilendirme, keratokonus için sert kontakt lens uygulaması bu birimde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca kliniğimizde yaklaşık 3 yıldır Kornea nakli (Keratoplasti) operasyonları başarı ile yapılmaktadır. Bu birimin hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikle poliklinik başvurusu yapılmalıdır.
Refraktif cerrahi Birimi
Gözlük veya kontakt lens kullanmak istemeyen bireylerde gözlükten kurtulmak için excimer lazer ile (LASİK, LASEK ve Fotorefraktif Keratektomi (PRK) yöntemleriyle) kırma kusurları düzeltilmektedir.
Glokom Birimi
Karasu veya göz tansiyonu olarak bilinen glokom hastaları glokom biriminde izlenmektedir. Birimde göziçi basıncının ölçümünde kullanılan tonometreler, bilgisayarlı görme alanı değerlendirme cihazları, optik koherens tomografi ile retina sinir lif kalınlığı ölçümü gibi son teknoloji cihazlar mevcuttur. İlaç tedavisine cevap vermeyen glokom hastalarının her türlü cerrahi tedavileri kliniğimizde uygulanmaktadır. Bu birimin hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikle poliklinik başvurusu yapılmalıdır.
Retina
Bu birimde her türlü retina hastalığının (prematüre retinopatisi, sarı nokta hastalığı, göz içi kanama, yırtıklar, damar sorunları, şeker hastalığına bağlı sorunlar) tanı ve takibi yapılmakta, tıbbi ve cerrahi olarak tedavi edilmektedir. Yaşa bağlı makula dejeneresanslarında klasik lazer tedavilerinin yanında göz içi enjeksiyon tedavisi de uygulanmaktadır. Cerrahi olarak vitrektomi, dekolman ameliyatı, silikon verilmesi işlemleri yapılmaktadır. Bu birimin hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikle poliklinik başvurusu yapılmalıdır.
Okuloplasti birimi
Bu birimde öncelikle göz kapakları ve çevresini etkileyen doğumsal bozukluklar, kaza sonucu oluşan değişiklikler, görünüm sorununa yol açabilecek ölçüde büyük kitleler, göz kapak ve göz içi kanserlerinin cerrahisi ve gözkapağının yeniden oluşturulması cerrahileri, yaşlılığa bağlı gelişen göz kapağı anomalileri, gözyaşı kanal tıkanıklıklarının erişkin ve çocuklarda tanı ve tedavisi, göz kapağının istemsiz kasılması (blefarospazm) göz kapağı düşüklüğü tanı ve tedavilerinin yanısıra, göz çevresinin estetik cerrahileri, göz çevresine estetik botoks, PRP (platelet Rich Plazma) ve dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Bu birimin hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikle poliklinik başvurusu yapılmalıdır.
Pediatrik Oftalmoloji ve Şaşılık
Bu birimde ağırlıklı olarak şaşılığı ve/veya şaşılığı olan çocuk veya erişkin hastalar değerlendirilmektedir. Göz tembelliği (ambliyopi) çeşitli yöntemlerle tedavi edilmektedir. Ayrıca çocukluk kataraktı ve göz tansiyonu ve çeşitli doğumsal anomalilerin tanı ve tedavisi yürütülmektedir. Bazı tür şaşılıkların tedavisinde botulinum toksini de uygulanmaktadır. Bu birimin hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikle poliklinik başvurusu yapılmalıdır.
Nörooftalmoloji
Nörooftalmoloji, göz ile beyin arasındaki bağlantıyı sağlayan görme siniri ve görme yollarını etkileyen hastalıklarla ilgilenir. İnme, iltihabi durumlar, multipl skleroz ve tümörler başta olmak üzere çeşitli merkezi sinir sistemi hastalıkları ve sistemik hastalıklar; göz ile beyin arasındaki yapıları etkileyebilir.
İletişim
Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ve polikliniği ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ek bina, 4.katta hizmet vermektedir. Yataklı servis ise 2.katta bulunmaktadır. Göz ameliyatları 3.katta bulunan ortak ameliyathane içinde yer almaktadır.


Poliklinik randevuları için: 0286 220 0200 DAHİLİ:3287

193-qbmk-r1.jpg
193-qbmk-r2.jpg
193-qbmk-r3.jpg
193-qbmk-r4.jpg