Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Bir İlk Daha

Hastanemiz bünyesinde yeni hizmet vermeye başlayan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (ÇERH) bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Bolat hastanemiz bünyesinde hizmet vermeye başlamıştır.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde uzmanlığını tamamlayarak İzmir Tepecik Hastanesinde Uzman Dr. Olarak görev almıştır. Çanakkale Araştırma ve Uygulama hastanesinde ilk olacak olan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (ÇERH) bölümümüzde haftanın 3 günü hizmet verecektir. Randevu almak isteyen hastalarımız hastanemizin internet sitesi veya Alo Randevu sistemi üzerinden müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (ÇERH) bölümü hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse Çalışma alanları arasında; otizm spektrum bozuklukları, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, ergenlik dönemi patolojileri, davranım bozuklukları, yeme bozuklukları, kimlik gelişimiyle ilgili sorunlar, depresyon, intihar, madde kötüye kullanımı, bedensel belirtilerle seyreden ruhsal rahatsızlıklar, anksiyete bozuklukları, bipolar duygudurum bozukluğunu içermektedir.

ÇERH, sadece psikiyatrik hastalıklar değil boşanma, yas, kronik hastalıklarla başa çıkma, ergenlik dönemi geçişinde yaşanan sorunlar, sınavlara hazırlık gibi sorunlara yönelik destek amaçlı terapileri de içermektedir.