14 MART TIP BAYRAMI BURUK ŞEKİLDE KUTLANDI

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiye düzenlenen program Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Etkinliğe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer KARAAYVAZ, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ ,  ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Dekanı Hastanemiz Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yımaz AKGÜN, üniversitemiz mensubu doktorlar, ÇOMÜ Hastanesi sağlık personelleri  katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer KARAAYVAZ'ın ardından, Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yımaz AKGÜN günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

"Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Radyoloji Anabiim Dalında görev yapan doktorumuzun acısı ve üzüntüsüyle, bu seneki Tıp Bayramımızı derin üzüntü ve burukluk içerisinde anılmasına neden olmuştur." şeklinde üzüntüsünü dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer KARAAYVAZ sözlerine şu şekilde devam etti.

"Günümüzde ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez ve bir o kadar da temel şartıdır. Biliyoruz ki güçlü bir gelecek sağlıklı bir toplumla inşaa edilir. Bilim ve eğitimde öncü olmayı hedefleyen öğretim üyelerimiz ve gelişime açık yönetim anlayışımız ile çağa uygun nitelikte ve aynı zamanda araştırma becerisine sahip hekimler yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmuştur. Doktorlarımız barışta, savaşta, doğal veya insan eli ile oluşan felaketlerde görev almış olup  almaya da devam etmektedir. Bunun en dikkat çekici örneği 1915 yılında İstanbul’da Tıbbiye’ye kaydolan 1. Sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale ve Gelibolu muharebelerinde  şehit düşmüş ve Mektebi-i Tıbbiye-i Şahane 1921 yılında mezun verememiştir. İlk olarak 14 Mart 1919’da İstanbul’da kutlanan Tıp Bayramı Cumhuriyetin kurulması için başlatılan mücadelenin öncülerinden olan Tıbbiyelilere saygı nedeniyle hala her yıl kutlanmaya devam etmektedir. Ayrıca her türlü salgın ve afetlerde öncelikle görev alıp; hayatlarını hiçe sayarak fedakarca görev yaptıkları sırada o günden bugüne kadar kaybettiğimiz bütün hekimlerimizi ve sağlık personelimizi saygı ve minnetle ile anıyoruz." şeklinde günün anlam ve önemini belirtti.

Tüm Hekimlerimiz adına Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yımaz AKGÜN'nün konuşmaları ile program sona erdi.