1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinliği

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması amacı ile her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tün besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü ilk 6 ayda sadece anne sütü ile 2 yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir.

“Bebek Dostu Hastane” ünvanına sahip hastanemizde 1-7 Ekim dünya Emzirme Haftası çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmak için etkinlik düzenlenmiştir. Hastanemizin B blok girişinde düzenlenen etkinlikte stant açılarak polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirmenin önemi, faydaları, emzirme teknikleri, anne sütünün bebeğin gelişimindeki rolü Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi sorumlu hemşiresi Nesrin AŞKI, Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi Gülden ARSLAN, Doğumhane Birim Sorumlusu Aysun ÖZTÜRK ve Eğitim Koordinatörleri Öğr. Gör. Hörü KARADILLI, Öğr. Gör. Tuğba ÇETİNOL TAŞTEMEL tarafından anlatıldı. Eğitim alan anne ve anne adaylarına broşürler dağıtılarak hatıra fotoğrafları çekildi.