Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği ve ÇOMÜ FTR AD işbirliği Akol Otelde Toplanıyor.

TÜRKİYE FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ

POSTURAL BOZUKLUKLAR ÇALIŞMA GRUBU ÇANAKKALE TOPLANTISI

“OMURGANIN SAGİTAL DÜZLEM BOZUKLUKLARI”

30 EKİM 2016

AKOL OTEL / ÇANAKKALE

10:40-11:00                        Hoş geldiniz ve açılış

11:00-11:30                        Sagital düzlem biyomekaniği

Uzm. Dr. Gülseren Kayalar

(Özel Memorial Hastanesi FTR Kliniği)

11:30-12:00                        Postüre bakış

Uzm. Dr. Sinan Yaradanakul

(İzmir Balçova Monofiz Fizik Tedavi Merkezi)

12:00-12:30                        Hiperkifoz-Scheuermann, klinik ve radyolojik değerlendirme

Yrd. Dç. Dr. Coşkun Zateri

(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD)

12:30-13:00                        Tartışma

13:00-14:00                        ÖĞLE YEMEĞİ

14:00-14:30                        Sagital düzlemde egzersiz

Uzm. Dr. Işık Akgöl

(PTR Fizik Tedavi ve Ortopedik-Sportif Rehabilitasyon Merkezi/Seratonin Akademi)

14:30-15:00                        Sagital düzlem bozukluklarında korse

Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz

(Haliç Üniversitesi FTR Yüksekokulu)

15:00-15:30                        Sagital düzlem bozukluklarında cerrahi

Yrd. Doç. Dr. Gürdal Nüsran

(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi AD)

15:30-16:00                        Tartışma ve Kapanış

Düzenleyen:     Prof. Dr. Hürriyet YILMAZ

Türkiye FTR Derneği Postural Bozukluklar Çalışma Grubu Başkanı

Sekretarya:        Uzm. Dr. Aslıhan Kuşvuran Özkan           e-mail: kusvurana@gmail.com

Not: Toplantıya katılacak kişi sayısının belirlenmesi ve otele bildirilmesi amacıyla en geç 25 Ekim 2016 tarihine kadar sekretaryaya kayıt yaptırılması gerekmektedir.