STERİLİZASYON BİRİMİNDE MAKİNALARDAN KAYNAKLI GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMÜ YAPILDI

288

Sterilizasyon, enfeksiyonun yayılmasını önlemede büyük sorumluluğa sahip olan, hastanenin değişik bölgelerinden kirlenmiş malzemelerin işlenmek üzere toplanıp ve tekrar kullanıcıya teslim edildiği 24 saat kesintisiz hizmet sunan bir alandır. Merkezi sterilizasyon ünitelerinde çalışan personellerin çalışan sağlığı ve güvenliği için, Hastanemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Öğretim Görevlisi Dr. Ulaş ÇINAR tarafından, Merkezi Sterilizasyon Ünitesindeki fiziksel risklerden birisi olan makinalardan kaynaklı gürültü ölçümü yapıldı.

Ölçüm kontrollerine Hastane Başhekim V. Doç. Dr. Canan AKMAN, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nazmiye SINMAZve İş Sağlığı ve Güvenliği'nden Sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim DEMİR katıldı.

Sağlık hizmetlerinin ekip işi oluğunu söyleyen Başhekim Yardımısı Doç. Dr. Canan AKMAN,  bu gibi bölümlerde çaılışan, kaliteli sağlık hizmeti sunumunda görünmeyen destek personellerinin de çok önemli görevler yaptığını, çalışan sağlığı açısından konforlu ve sağlıklı fiziki ortamlar yaratılması için her türlü imkanı sağlamakta kararlı olduklarını belirtti.