İlimizde 8-9-10 Aralık 2021 tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Kapsamında Eğitim Gerçekleştirildi.

564

Sağlık Bakanlığımızca yenidoğanda oksijensizliğe bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülmekte olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) kapsamında; Sağlık Bakanlığı Eğitimcilerinin katılımıyla İlimizde 8-9-10 Aralık 2021 tarihlerinde (3 günlük) düzenlemiş olup , eğitim programı 7 uzman hekim, 5 asistan hekim, 4 pratisyen hekim ve 47 yardımcı sağlık personeli olmak üzere toplam 63 katılımcıyla gerçekleştirilmiştir. İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr.Gökhan BAŞTÜRK, Doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bu eğitim programında emeği geçen tüm eğitimci ve katılımcılara teşekkür etti.

ÇOMÜ hastanemiz adına katılan yenidoğan asistanları NRP eğitimini başarı ile bitirmiş ve katılım belgelerini almışlardır. ÇOMÜ hastanemizden Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA ve Başhemşire Nazmiye SINMAZ , NRP eğitimini başarı ile bitirenlere katılım belgelerini vermişlerdir.