HASTANEMİZDE EL YIKAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

385

El yıkamanın, birey ve toplumun hastalıkları önlemesinde basit, ucuz, toplumda her bireyin uygulayabileceği son derece etkili bir yöntemdir. Yeterli el hijyeni ile bugün tüm dünyanın mücadele ettiği COVİD-19 başta olmak üzere birçok viral ve bakteriyel hastalıkların önlenmesinde mümkün olduğu bilinmektedir. Özellikle hastane kaynaklı enfeksiyonların önlenmesinde ilk sırada yer almaktadır.
El yıkamaya dikkat çekmek ve el yıkamanın önemini hatırlatmak adına hastanemiz enfeksiyon kontrol hemşireleri Nihal KARADUMAN, Nurcan MANAV ve eğitim biriminde görevli öğretim görevlilerinden Merve ATAÇ ile Ali KAPLAN’ın hazırladığı el yıkama günü etkinliği büyük ilgi gördü. 7. Katta yapılan etkinlikte renkli boyalar ile el baskısı yapılırken kişilerin ellerine ne kadar etkili yıkadığı da gözlemlenerek doğru el yıkama hakkında bilgiler verildi.