HASTANEMİZ TİGED (Transplantasyon İmmünolojisi ve Genetiği Derneği) BÖLGE TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

524

Hastanemiz 6-7 Ekim tarihlerinde "Organ Naklinde Yenilikler" konulu TİGED (Transplantasyon İmmünolojisi ve Genetiği Derneği) Bölge Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Programa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer KARAAYVAZ, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem YAYINTAŞ, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan KESER katıldı. Program Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL' ın ve TİGED Dernek Başkanı Prof. Dr. Aydın TÜRKMEN 'nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Hastanemiz Üroloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Cabir ALAN , Doç. Dr. Hasan Anıl KURT, Nefroloji Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr.Serkan BAKIRDÖĞEN , Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hatice Betül ALTINIŞIK, Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof.Dr. Selçuk YÜKSEL, Çanakkale Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Azem ÜLKÜ,TİGED Dernek  Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ülkem ÇAKIR, Prof. Dr. Caner SÜSAL,Türkiye' nin çeşitli Organ Nakli Merkezlerinden katılan alanında uzman Prof. Dr. Hüseyin TUTKAK, Prof. Dr. Arzu KAHVECİ, Prof. Dr. Mahmut ÇARİN, Prof. Dr. Tuncay AKİ, Prof. Dr. Savaş SİPAHİ, Prof. Dr. Yasemin ÖZLÜK, Dr. Öğr. Üyesi Gizem KUMRU ve toplantıya çeşitli illerden gelen öğretim üyeleriyle yaşanan olgular üzerinde bilimsel değerlendirmeler yapılarak organ nakli konusunun önemi, Türkiye'de organ bekleyen hasta yönetimi, yaşanan sorunlar ve  yenilikler tartışıldı.

Katılımcıların soruları ile karşılıklı önerilerin paylaşıldığı programda, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ, böyle önemli ve değerli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın onuru ve gururuyla katılan ve katkı sunan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti. Üniversite Hastanemizde yapılan bilimsel toplantıların önemine vurgu yaparak, bu tür organizasyonların devam etmesi temennisiyle toplantı sona erdi.