Dünya Paramedik Günü Kutlandı

1544

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde çalışan Paramediklerin “Dünya Paramedik Günü” kutlandı.

Hastanemizin Acil Servisinde gerçekleşen programda Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur Hastanemizde sunulan sağlık hizmetlerinde acil servisin ayrı bir öneme sahip olduğunu ve Acil Sağlık Hizmetlerinin önemli bir bölümünün hastanemizde görevli olan Paramedikler tarafından verildiğini ve hayati bir görevi yerine getirdiklerine değindi.

Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan Paramediklerin, aynı zamanda yataklı sağlık hizmetlerinde de önemli görev üstlendiklerini, kritik durumdaki hastaya veya yaralıya ilk müdahaleyi yapan ekibin en önemli parçaları olduğunu dile getirdi.

Akdur “Bu vesile ile Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda büyük bir özveri ile çalışan, büyük bir azim, gayret ve özveri gösteren tüm arkadaşlarımızın 22 Aralık Dünya Paramedik Gününü kutlarım” dedi.