Doç.Dr. Canan AKMAN'a başarılar diliyoruz.

1625

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde kurulmuş olup, 2007 yılında eğitim vermeye başlamış, 12 Kasım 2008’de ÇOMÜ Hastanesi olarak bölgenin tek üniversite hastanesidir. İlk kadın başhekim yardımcısı olarak atanan Acil Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Doç. Dr. Canan AKMAN’ın kadın yönetici olarak görüşüne yer vermek istedik;
Sevindirici olarak, son 10 yılda ülkemizdeki kadın yönetici sayısında artış görülmektedir. Bunun kadın yöneticilerin takım çalışmasına yatkınlığından, duygusal zekalarını kullanmasından, empati kabiliyetinin yüksek olmasından, çok yönlü düşünmesinden, iletişim yeteneğinin yüksek olmasından, önemsiz detaylarla boğulmamasından, kadınların özgüveninin yüksek olmasından, kararlı bir o kadar sabırlı ve tutkulu olmasından kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Aynı zamanda anne olmanın getirdiği tatlı sert tutum, adil davranış ve empati yeteneğinin kadın yönetici olarak farklılık kattığı görüşündeyim. Ailemden aldığım mütevazilik, insancıllık ve yardımseverliğin de rol oynadığı gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor. Acil Tıp uzmanı olarak bana kattığı kriz yönetimini bilmek, başarıya başarı katmakla beraber dürüstlük ve güven duygusu da birleşince ekip kalitesi ve yönetim kalitesi de şekillenmektedir. Son olarak ifade etmeliyim ki; Acil Tıp Anabilim Dalı başkanımız Prof. Dr. Okhan AKDUR ve öğretim üyesi arkadaşlarım Doç. Dr. Murat DAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Okan BARDAKÇI, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan AKDUR ve asistanlarımızın benim üzerimdeki desteklerini de belirtmek istiyorum. Her başarılı erkeğin arkasında nasıl bir kadın varsa, her başarılı kadının da arkasında bir erkek olduğunu unutmamak gerekiyor.