Çocuk Endokrinolojisi ve Spor Bilimleri Fakültesi'nden Tip 1 Diyabetli Çocuklara Yönelik Doğa ve Çadır Kampı Başarıyla Tamamlandı

400

ÇOMÜ Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ÇOMÜ Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından gönüllülük projesi kapsamında 3-5 Eylül tarihleri arasında Dardanos Yerleşkesi'nde "Tip 1 Diyabet Doğa ve Çadır Kampı" düzenlendi. Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, Başmüdür Doç. Dr. Abdulkadir Atalan, Başhemşire Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram kampı ziyaret ederek, Doç. Dr. Durmuş Doğan, diyabet hemşireleri Hacer Karabulut ve Mine Tepe ile Dr. Alara Saltık, intörn Dr. Rozerin Subaşı, intörn Dr. Gencay Topal ve intörn Dr. Emrah Kızıltaş ve Spor Bilimleri Fakültesi hocaları Doç. Dr. Hüseyin Özden Yurdakul ve Doç. Dr. Emrah Aykora'dan kamp süreci ile bilgi alarak, çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Tip 1 diyabetli çocukların bir arada kamp yaparak diyabet yönetimi süreçlerinde daha fazla güven kazanmaları ve hem fiziksel hem de psikososyal gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenen kampta kano, yüzme, tırmanış, zipline, çim hokeyi, gökyüzü gözlemi ve eğitsel fiziksel aktiviteler gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kamp katılımcıların yoğun ilgisi ve aktif katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlandı.