Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı
   Dr. Öğr. Üyesi Ali Emre ŞEVİK
   Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Alperen KORKMAZ
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

• Hastanemiz psikiyatri polikliniğinde, ayaktan başvuran ve diğer kliniklerden sevk edilen hastaların muayene, tetkik ve tedavisi gerçekleştirilmektedir. Psikiyatrik acil servis ve yatan hasta takip, tetkik ve tedavi hizmetleri verilmektedir. Uygun hastalara psikodinamik psikoterapi, bilişsel davranışçı terapi, grup tedavisi hizmetleri verilmektedir. Belli başlı tedavi grupları aşağıda listelenmiştir.
• Uyum Bozuklukları
• Duygu-Durum Bozuklukları ( depresyon ve bipolar (iki uçlu) duygudurum bozuklukları )
• Kaygı Bozuklukları (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluk, OKB (takıntı rahatsızlığı), sosyal kaygı bozukluğu ve fobiler)
• Psikotik Bozukluklar (şizofreni ve benzeri bozukluklar)