HEMŞİRELER GÜNÜ PANELİ DÜZENLENDİ

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle Hemşireler Günü Paneli düzenlendi. Hastanemiz Konferans Salonunda düzenlenen panele, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Akgün, İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Aslı Okan, Hastanemiz ve Devlet Hastanesi yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları, akademisyenler, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan panel, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden gelen müzik ekibinin dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı yapan Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz; hemşirelik tarihi, önemi ve değerinden bahsederek sözlerine şöyle devam etti: "Zor şartlar altında büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getiren hemşirelerimizin, insan sağlığı için verdikleri bu onurlu hizmet, her türlü övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Yürekleri insan sevgisiyle dolu, şifalı elleriyle her daim yanımızda olan bu kutsal ve onurlu mesleğin mensubu tüm hemşirelerimizin "12 Mayıs Hemşireler Günü"nü kutlar, görevlerinde başarılar diler, bu vesileyle de çeşitli nedenlerle aramızdan ayrılmış tüm hemşirelerimize Allah'tan rahmet dilerim."

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Akgün ise konuşmasında hemşirelik mesleğinin dünü, bugünü ve geleceğinden bahsetti.

Açılış konuşmalarının sonuncusu Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu tarafından yapıldı. Konuşmasında; "Fedakârlığınız, özveriniz ve şefkatinizle, hastalarımızın iyileşme yolunda en büyük destekçilerisiniz. Gece gündüz yorgunluk nedir bilmeden, en zor koşullarda bile mesleğinizi en iyi şekilde icra ediyorsunuz. Katkılarınız takdire şayan" diyen Erenoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversite olarak, hemşirelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için her türlü çalışmayı yapmaya kararlıyız. Bu konuda sizle yakın iş birliği içinde olmayı ve sizin taleplerinizi her zaman dikkate almayı sürdüreceğiz."

Sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram sunum yaptı. 2023 yılında emekli olan hemşirelere plaket takdimiyle ilk oturum sona erdi.

İkinci oturum Öğr. Gör. Dr. Ali Kaplan’ın “Yalın Sağlık” adlı sunumuyla başladı. İkinci sunumu ise “Bakımın Görünürlüğü ve Skorlama Sistemleri” adlı sunumuyla Öğr. Gör. Hörü Karadıllı yaptı. Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Uzm. Hemşire Fatma Aldemir, “İyileştirmede Bakımın Gücü: Pediatri Kliniklerinde Aile Merkezli Bakım” sunumuyla ikinci oturumun üçüncü konuşmacısı oldu. Son olarak Uzm. Dr. Ümit Kantarcı’nın “Cerrahi ve Sanat” adlı sunumuyla ikinci oturum sona erdi.

Üçüncü oturum ise misafirlere Hastane personelimiz Özlem Öğüt ve Halil İlker Pekören’in müzik dinletisi ve ikramla son buldu.