Hastanemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda“Jinekolojide Laparoskopik Cerrahi” Konulu Bilimsel Toplantı Gerçekleşti

Hastanemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda laparoskopik (kapalı) ameliyatların tartışıldığı “Jinekolojide Laparoskopik Cerrahi” isimli bir toplantı gerçekleştirildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Servet Hacıvelioğlu ve Minimal İnvaziv Jinekolojik Endoskopi Platformu iş birliği ile hastanemiz konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Çanakkale ve çevre illerden pek çok hekim fiziki katılım sağlarken, toplantının çevrim içi olarak yayınlanmasıyla da ülkemizin her köşesinden hekimlerin katılmasına imkân sunuldu. 

Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve çevre illerden misafir olarak gelen öğretim üyeleri tarafından ağırlıklı olarak laparoskopik (kapalı yöntemle) rahim alınması ve myom alınması gibi konuların ayrıntılı olarak tartışıldığı toplantıda canlı cerrahi de gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hacıvelioğlu: “Bu tür canlı cerrahilerin de yapıldığı bilimsel toplantılar tüm dünyada ve ülkemizde yapılmaktadır ve meslektaşlarımızın eğitimine büyük katkıda bulunmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz bilimsel aktivitede, hastanemiz ameliyathanesinde yapılan canlı ameliyat görüntülerinin çevrim içi olarak yayınlanması ile çok sayıda katılımcıya ameliyatın ve bilimsel tartışmaların izlenmesi olanağı sağlanmıştır. Hastanemizde böylesi canlı cerrahi içeren ve tüm bilimsel tartışmaların çevrim içi olarak yayınlaması ilk kez gerçekleşmiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, böyle önemli bir bilimsel toplantıya katkı sunan öğretim üyelerine ve programa katılan herkese teşekkür etti. Hastanemizde yapılan, bilgilendiren ve bilinçlendiren bilimsel toplantıların önemine vurgu yaparak, etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.