HASTANEMİZ ORGAN NAKLİ MERKEZİ 100. BÖBREK NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanemizin Organ Nakli Merkezi İstanbul’dan gelen U.ÇEVİKASLAN’a yapılan nakille 100. böbrek naklini gerçekleştirdi. Yüksek tansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle uzun süredir diyalize giren 51 yaşındaki hastamız ÇEVİKASLAN İstanbul’da ikamet etmesine rağmen hastanemizin organ nakli ekibinin haberlerini uzun zamandan beri takip ettiğini, yüksek nakil başarısından dolayı merkezimizi tercih ettiğini belirtti.

Hastanemizin Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Cabir ALAN’da ÇEVİKASLAN’a geçmiş olsun dileklerinde bulunup, ekibiyle birlikte hatıra plaketi takdim ettikten sonra yaptığı açıklamada “Başarılı nakillerle adını duyuran ÇOMÜ Organ Nakil Merkezimizde bu hafta 100. organ nakli işleminin gerçekleştirildiğini, yeni açılan merkez olunmasına rağmen kısa bir zaman diliminde yüksek oranda nakil operasyonunun başarıyla yapıldığını, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında kadavradan marjinal böbrek nakil konusunda ülkemizde en çok nakil yapan ikinci merkez seviyesine gelindiğini” ifade etti. Doktor ALAN açıklamasının devamında “Transplantasyon ile ilgili olarak da 2019 yılı içinde Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği ile beraber ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Organ Nakli Günleri’ kongresinin Türkiye ve Dünyanın önde gelen nakil cerrahlarının da iştirakiyle yüksek katılımcı sayısıyla üniversitemizde düzenlendiğini, bu vesileyle de nakil merkezimizin hem ulusal hem de uluslararası bilimsel platformlarda daha fazla tanınmaya başlandığını, nakil merkezimiz de çalışan öğretim üyelerimizin aynı zamanda pek çok bilimsel toplantılarda hem konuşmacı hem de oturum başkanlığı yaparak bu alanda ki tecrübelerini diğer meslektaşlarıyla paylaştıklarını, gerçekleştirdikleri özellikli sağlık hizmetleri sayesinde hastanemiz ile üniversitemizin marka değerinin önemli ölçüde arttığını, organ nakli yaptığımız hastaların ciddi bir bölümünün İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerden geldiğini” aktardı. Prof. Dr. ALAN açıklamasının sonunda; “Yoğun bir tempoda yedi gün 24 saat kesintisiz hizmet veren nakil merkezimize katkılarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Sedat MURAT’a, Başhekimimiz Prof. Dr. Muammer KARAAYVAZ’a, Başhekim Yardımcısı aynı zamanda Nakil Anestezisi Sorumlu Hekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ali KİRAZ’a ve tüm nakil ekibine değerli katkılarından dolayı teşekkür edip, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nin Çanakkale’de ve bölgemizde özellikli sağlık hizmetlerini sunmada öncü olmaya devam ettiğini” söyledi.