"Fark Et Anla, Otizm Farkındalık Paneli" Düzenlendi

205

Hastanemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Fark Et Anla, Otizm Farkındalık Paneli” düzenlendi. Otizmli bireylerin ve ailelerinin karşılaştığı zorlukların, davranışlarda yapılan yanlışların ve doğru yöntemlerin anlatıldığı panele çok sayıda katılımcı ilgi gösterdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Akgün’ün açılış konuşmasıyla başlayan panele, Otizmli Çocuğun Babası Olmak ve Otizmli Çocuğun Annesi Olmak sunumlarıyla Aydın Kil ve Zeynep Koyunseven’in sunumlarıyla devam edildi. Ebeveyn sunumlarının ardından Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar “2 Kere Farklılık, Otizmli ve Özel Yetenekli Bireyler” başlıklı sunumunu yaptı. Öğr. Gör. Tuğba Çetinol’un “Otizmli Çocuğa Hastanede Yaklaşım” ve Didem Çetinkaya’nın “Otizmli Bireylerin Müzik Eğitiminde ‘Otizm ve Müzik Yaz Okulu’nun Yeri ve Önemi” sunumlarıyla sunumlar sona erdi. Soru cevap bölümünün ardından Teşekkür Belgeleri takdimiyle panel sona erdi.