ÇOMÜ HASTANESİ ÜROLOJİ KLİNİĞİNDE AĞIZ MUKOZASI GREFTİ İLE İDRAR KANALINDA DARLIK ONARIMI YAPILDI

ÇOMÜ Hastanesi üroloji kliniğinde Çanakkale’de ilk kez uygulanan, ağızdan alınan bukkal greft yöntemi ile üretra darlığı onarımı yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Eyüp Burak SANCAK; ‘’75 yaşındaki hastamızın yıllardır süren darlık problemi nedeni ile sayısız kapalı ameliyat geçirdiği için, artık bu hastalıktan tamamen ve kalıcı olarak kurtulmak istediğini belirterek başvurdu. Yapılan değerlendirmede idrar kanalında 4 cm’lik dar segment olduğunu tespit ettik. Ağız içerisinde, yanaktan aldığımız bukkal mukozal greft ile onarım yaptık. Ameliyatı çok başarılı geçti’ dedi.. Dr Sancak; ÇOMÜ Üroloji kliniğinde, bölgede referans merkez olarak ürolojik ameliyatlarda öncü faaliyetlerine  devam edeceklerini bildirdi.