Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Müdürleri, Belediye Başkanları, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, sağlık çalışanları, kurum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat açılışta yaptığı konuşmada, 450 metrekarelik kapalı alanda en son teknolojik cihazlar ile donatılmış, genel ve özel uygulama bölümleri olmak üzere 4 ayrı bölümden oluşan Çanakkale'nin ve körfez bölgesinin ilk Tüp Bebek Merkezi olma özelliğine sahip Tüp Bebek Merkezine dair bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Sedat Murat: “Pandemi sebebiyle açılışı geciken Tüp Bebek Merkezimiz gerek ruhsat, gerek ekipman, gerek personel olarak bütün eksikliklerinin giderilmesiyle hizmete hazır hale geldi. Çanakkale için büyük bir kazanç olan merkezimizin açılmasında emeği olan başta vekillerimiz, il sağlık müdürlüğümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada “Tüp Bebek Merkezinin açılışını dört gözle bekliyorduk” diyerek Çanakkale’de yapılan çalışmaları aktardı ve şunları ifade etti:

“Her gün ve her yerde Çanakkalemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehrimize hizmet etmekten onur duyuyoruz ki bu hizmetlerin en hayırlılarından biri bugün açılıyor. Tüp Bebek Merkezi özellikle bölgemiz için çok kıymetli. Bu merkez beni çok heyecanlandırıyor çünkü bu konuda çok talep vardı. Şimdi verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu bağlamda başta Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan, Rektörümüz ve Şahin Bey Belediye Başkanımız olmak üzere merkezin açılmasına emek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; “Çanakkalemiz özel bir kent, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı bir kent, buralı olmak, burada yaşamak, buranın kalkınmasına omuz vermek çok kıymetli” diyerek şunları söyledi:

“Çanakkale son zamanlarda adından çok bahsedilen bir ilimiz haline geldi. İçerisinde uzun yıllardan beri yaşayan insanlar Çanakkale’nin öneminin zaten farkındalar. İstanbul’a çok daha yaklaştık. İzmir’e yaklaştık. Otobanımız ve köprümüzle Yunanistan üzerinden Avrupa’ya yaklaştık. Eski parametrelerle, eski anlayışlarla Çanakkalemizi okumanın hiçbir anlamı olmadığı kanaatindeyim. Yeni dönem bir Çanakkale inşasında, farklı bir anlayışla omuz omuza yol yürümek durumundayız. Eski polemiklerle zaman kaybının bu şehre net bir ihanet olduğunu düşünüyorum. Örneğin, ‘Tüp bebekten bize ne?’ demedik, diyemeyiz. Araziye çıkıyoruz, kampanya yapıyoruz; köylü teyzemiz, şehirli memur arkadaşımız, hiç bilmediğimiz insanlar bize bunu kulağımıza fısıldıyorlar, ‘Bunun için ben İstanbul’a, Bursa’ya gidiyorum’ diye sitem ediyorlar. Hocamızla görüştük, şartlarımızı zorladık. Çanakkalemize, tüm körfez bölgesine hitap edecek bir tüp bebek merkezi açma imkanı bulduk. Bölgemiz için hayırlı olsun”

Yapılan konuşmaların ardından ÇOMÜ Hastanesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezi, Vali İlhami Aktaş, Milletvekili Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilerek, hizmete açıldı.

Açılış sonrasında Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezini gezerek incelemelerde bulunan heyet, Tüp Bebek Merkezi hakkında yetkililerden bilgi aldı.