“HIV Eğitim Semineri”

İlk çıkışı 1960’lı yıllara ve ilk tanısı da 1980’li yılların başına dayanan HIV enfeksiyonu; Dünya Sağlık Örgütü tarafından HIV/AIDS farkındalığını artırmak için 1988 yılında 1 Aralık Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir.Türkçe karşılığı Edinsel Bağışıklık Yetmezliği Sendromu olan “AİDS” tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı ve toplumsal sorundur.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık ve Uygulama Araştırma  Hastanemiz konferans salonunda, hastanemizde çalışan personele ve staj için hastanede bulunan öğrencilere AİDS haftası nedeniyle “HIV Eğitim Semineri” yapıldı. Eğitimde konuşan Doç. Dr.Alper Şener; AİDS ile ilgili bulaşıcı yolları,tanı,tedavi ve korunma hakkında bilgi verdi. Temas sonrası korunmada yapılacaklar ile ilgili hasta senaryoları üzerinden devam eden eğitim; karşılıklı soru cevaplar ile tamamlandı.