HASTANEMİZDE 14 KASIM DİYABET GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığınca “Türkiye Diyabet Programı” yürütülmektedir. Bu kapsamda diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliklerinin gerçekleştirilmesi planlanmıştır.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nde “14 Kasım Diyabet Günü” dolayısıyla, farkındalık oluşturmak amacıyla 14.11.2022 Pazartesi günü Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Canan AKMAN ve Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA , Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcıları  Fahri MANAV, Mehmet ÖZKAN' nın  katılımı ile Hastanemiz bünyesinde Diyabet Hemşireleri tarafından stant kurularak açlık kan şekeri ölçümü  ve diyabet broşürleri dağıtılarak bilgilendirme yapılmıştır. Hastalara Diyabet konusunda bilgiler verilerek, diyabetin önemi anlatılmıştır.