Hastanemizde Bir İlk Daha: Hematoloji Polikliniği Açılıyor

Hastanemiz  bünyesine katılan  Hematoloji Bölümümüz  25 Temmuz 2016 Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacak.

Hematoloji Uzmanı olarak göreve başlayacak olan Yrd.Doç.Dr.Ali ESER ile bölüm içi yapılacak işlemlerle ilgili röportaj yaptık. ESER; ‘’Hematoloji bölümü olarak iyi huylu ve kötü huylu kan hastalıklarıyla ilgileniyoruz. İyi huylu kan hastalıkları olarak, kansızlıklar bazı kan hücrelerindeki düşüklükler veya yükseklikler. Kanama ve pıhtılaşma bozuklukları da bizim alanımız içerisinde. Bundan daha önemlisi lösemi olarak halk arasında bilinen kan kanserlerinin, kemik iliği kanserleri ve  lef kanserlerinin tedavilerini üstleniyoruz. Bu hastalıklar şu açıdan önemli, özellikle lösemi özelinde konuşursak bu hastalarımız Türkiye çapında çok fazla yatak ihtiyacı olan hasta gruplarını oluşturuyor. Çünkü bu hastalar ayakta tedavi olma şanslarına çok sahip değiller. Mutlaka yatarak tedavi olmak zorundalar. Eskiden tedavi edilmeyen bu tip hastalar belki 2-3 ay içinde hayatlarını kaybederken şimdi tedavi ile %40-%50 oranında bu hastalıkları tamamen tedavi etme şansımız var''şeklinde konuştu.