“Yaşatmak Senin Elinde”

3-9 Kasım Oran Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen “Yaşatmak Senin Elinde” sloganlı etkinlik gerçekleştirildi. Organ bağışının önemini ve farkındalığını arttırmak için organ nakli yapılan hastalarında katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Golf Çay bahçesi önünde toplanan öğretim üyeleri, öğrenciler ve organ nakli yapılan hastalar, ellerindeki dövizler ve pankartlarla İskele Meydanı'na kadar yürüdü.  Yürüyüşe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Çanakkale Organ ve Doku Nakli İl Koordinatörü Uzm Dr. Azem Ülkü, Organ Nakil Merkezi Müdürü Cabir Alan, Akademisyenler, Öğretim Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İskele meydanında son bulan yürüyüş sonrası ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Cabir Alan yaptığı basın açıklamasında Amaçlarının organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır olduğunu söyledi.  Alan “Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. “Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına hayat vermek bizim elimizde”. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Unutmayalım ki, yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur” dedi. Yürüyüş sonrasında İskele Meydanı’nda bulunan organ bağışı standından katılımcılara çam ağacı fidesi hediye edildi.