VARİS HASTALARINA LAZER TEDAVİSİ MÜJDESİ

    125-getr-r1.jpg


      Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri "radial lazer" yöntemi ile varis tedavisinde endovenöz lazer işlemi gerçekleştirdi. 
        Kalp ve damar cerrahisi polikliniğine varis şikayetleri ile başvuran hastaların tedavisinde Prof.Dr.Mustafa Saçar ve Yrd.Doç.Dr. Ali Ümit Yener tarafından endovenöz lazer yöntemi kullanıldı. Yapılan işlemden sonra kısa sürede etkisini gösteren ve varis şikayeti olan hastalarımızın dertlerine derman olan girişim hakkında görüşlerini aldığımız yetkililer ''Dünyada ve ülkemizde endovenöz ablasyon teknolojisi varis tedavisinde son 5 yıldır gittikçe artan yaygınlıkta kullanılmaktadır. Bu girişim eskiden bacağın çeşitli bölgelerinden kesiler vasıtasıyla yapılırdı fakat yeni gelişen teknoloji sayesinde kesi gerektirmeden sadece bir iğne deliğinden bu işlem yapılmaktadır'' dedi.
        Daha önce Çanakkale'de ilk olarak üniversitemiz hastanesinde radyofrekans kateteriyle varislere ablasyon işlemi yapıldığını hatırlatan Prof.Dr. Saçar, radiyal kateter kullanılarak yapılan endoveöz lazer işleminin de radyofrekans ablasyon işlemi gibi etkinliğinin oldukça iyi olduğunu, yan etki oranlarının (ağrı,bacakta morluk, hissizlik, yanık gibi) düşük olduğunu söyledi.
        Başarılı geçen operasyonlar sonrasında görüşlerini aldığımız hastalarımız Kerim DEMİRDELEN(66) ve Semiha ÇETİN ‘in (42), sağlık durumlarının iyi olduğunu, benzer şikâyetleri olan hastaların hiçbir korku yaşamadan lazer tedavisi olabileceklerini söylediler. Hastalarımız kendileri ile yakından ilgilenen kalp ve damar cerrahi servisinde bulunan tüm personele teşekkürlerini ilettiler.
125-getr-r2.jpg