TUS, BAŞARI VE ÇANAKKALE...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 yılı ilk mezunlarından Meryem Aşkın, TUS'ta da tercihini ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yana kullandı. Bizde hastanede ki ilk gününde yeni doktorumuzla başarısı ve tercihleri hakkında kısa bir söyleşi yaptık.

-Meryem Hanım, hastanemize hoşgeldiniz. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?


''1989 yılında Aydın'da doğdum. İlk ve ortaöğrenimimi Aydın'da tamamladım.''

-ÇOMÜ Tıp Fakültesi'ni tercih etme sebebiniz nedir?

''Çanakkale'de yaşayan akrabalarım olduğu için, buraya çok sık gelirdim. Ziyaretlerim sonrasında Çanakkale'yi çok sevmeye başladım. Üniversiteyi tercih etme sebebim ilk etapta, şehri sevmem olsa da, okuduğum yıllar içerisinde ÇOMÜ'nün çok doğru bir tercih olduğunu yaşadığım tecrübe ile anladım.''

-Sizi tebrik ederiz. Mezun olduktan bir yıl sonra TUS'u kazandınız, ÇOMÜ'nün başarınızdaki katkısı nedir?

''Fakültenin ilk mezunları olmamız, bir üst dönemin de olmaması sebebiyle, TUS hakkında yeterince bilgiye sahip değildik. Fakat bizlerle birebir ilgilenen ve teknik bilgi vererek eksikliklerimizi tamamlayan hocalarımıza, sizin vasıtanızla arkadaşlarımla kendi adıma çok teşekkür ederim. Hatta bazı hocalarımız, bizlere konu ile ilgili özel seminerler verdi. Eğitim gördüğümüz sürece ve TUS'a hazırlanırken, bize fayda sağlayan diğer bir unsur ise, kampüs içinde bulunan ve 24 saat açık olan kütüphanemizdi. Ayrıca üniversite yönetiminin öğrencilere sunduğu, evden kütüphaneye, kütüphaneden eve olan ring servis hizmeti ile, gece saat 03.00'a kadar kütüphaneden yararlanabildik. Bu anlamda da çok şanslı bir öğrenciler olduğumuzu düşünüyorum.'' 

-TUS sonrasında uzmanlığınızı hastanemizde yapmak isteme sebebinizin, tıp fakültesini seçme sebebinizle örtüştüğünü düşünüyorum. Peki ''Aile Hekimliği'' bölümüne nasıl karar verdiniz?

''Düşüncenizde haklısınız. Okul yıllarımdan hocalarımı tanıyor olmam bu hastaneyi tercih etmemdeki en önemli sebep. Ayrıca yakınlarımın vasıtasıyla bu şehri çok sevmem ve buradaki yıllarımın güzel geçmesi de, uzmanlığımı bu şehirde yapmak istememin diğer sebebi. Hastanede ki intörnlüğüm sırasında, bölüm hocalarımızın bizlerle çok ilgilenmesi ve aile hekimliği uzmanlığını sevdirmesi, bu bölümü tercih etmemde çok büyük payı vardır. Mezun olduğum okulun ne kadar iyi eğitim verdiğini bildiğim için de, bu sebeplerden dolayı tercih yaparken hiç zorlanmadım. 

Uzman olduktan sonra akademik kariyerinize devam etmek istiyor musunuz?

Evet, akademik kariyer yapmak ve bu yönde ilerlemek en büyük hedefim. Ama öncelikli olarak, kendi uzmanlık alanımda iyi bir hekim olmak ve kendimi bu yönde geliştirmek istiyorum.

107-uelc-r1.jpg