Toraks Duvarı Travmasına Yaklaşım ve Travmada VATS Sempozyumu Yapıldı

7-8 Eylül 2018 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Türk Göğüs Cerrahisi Derneği (TGCD) Travma ve Yoğun Bakım Çalışma Grubunun ortaklaşa düzenlediği Toraks Duvarı Travmasına Yaklaşım ve Travmada VATS Sempozyumu Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmaları ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Türk Göğüs Cerrahisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Timuçin Alar ve Op. Dr. Gökay Reyhan tarafından yapıldı. Ayrıca Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alper Akçalı, Hastane Başhekim Yardımcılarından Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Semih Petekkaya sempozyumun açılışına katıldılar.

Türkiye’nin her bölgesinden 50’nin üzerinde katılımcıyla yapılan sempozyum gerek bilimsel gerek sosyal programıyla herkesin beğenisini kazandı. Toraks Duvarı travmalarında tanı ve tedaviye yönelik her konunun tecrübeli hocalar eşliğinde tartışıldığı ve yenilikçi, vizyon katan bildirilerin sunulduğu sempozyum tüm gün devam etti. Sempozyumun sonunda katılımcılarla birlikte akşam yemeği yendi. Ertesi gün ise rehber eşliğinde Gelibolu Yarımadası ve Şehitlik gezisi düzenlendi. Havanın açık ve rüzgarsız olması katılımcıların Çanakkale’den güzel izlenimlerle ayrılmasına katkı sağladı.