Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin Kepez’de bulunan hizmet binasının Terzioğlu yerleşkesindeki yeni yerine taşınması ve hizmet vermeye başlaması sebebiyle gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Öğretim Üyeleri, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı

Açılış konuşması gerçekleştiren Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim’i Prof. Dr. Okhan Akdur 2008 yılından sağlık hizmeti sunumuna Kepez’de başlayan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bu gün itibariyle Terzioğlu Yerleşkesinde yapımı tamamlanan modern binada hizmet verilmeye başlandığını söyledi. 9 katlı 4 ayrı bloktan oluşan ve 60.000 m2 kapalı alana sahip hastanenin Kepez’deki yerleşkenin yaklaşık 5 katı büyüklüğünde olduğunu vurguladı. Akdur yaptığı konuşmada “Yeni hastanemiz en yeni ve modern sağlık ekipmanları ile donatılmış yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneleri, hasta yataklı servislerimiz, görüntüleme ünitelerimiz ve laboratuarlarımızla Çanakkale halkına hizmet vermeye başladı. Kepezde 35 olan poliklinik sayımız şu an itibariyle 100 polikliniğe ulaşmış durumda. 19 olan yoğun bakım yatak kapasitesi çok kısa bir süre sonra 70 yatak kapasitesine ulaşacak. Acil servisimiz aynı anda 40 hastaya bakabilecek şekilde tüm ekipmanları ile birlikte yenilendi. Genel yatak kapasitesi 2 katına çıkarılarak ek binamız ile birlikte 550 yatak kapasitesine ulaştı. Organ nakli ile kalp ve damar cerrahisi ameliyathanelerinin kendilerine ait kısımlarının yanı sıra bir bütün olarak düşündüğümüzde ameliyathane sayımızda 2 katına çıkarılarak 15 ameliyathaneye ulaştı. Tabi sadece fiziki olarak değil tüm cihaz ve ekipman ihtiyaçlarımızda yenilendi ve yenilenmeye deva ediyor. Türkiye’de sadece 14 merkezde bulunan tomografi cihazımız hizmet vermeye başladı. Bu cihaz yardımıyla anjiyografide elde ettiğimiz kalp damarlarının görüntülenmesi sağlanabiliyor. Bir saniye gibi kısa bir sürede, kendi bezerlerinden çok daha az radyasyon ile beyin tomografisi çekim işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanında röntgen ünitelerimiz yenilendi son model ve dijital röntgen cihazlarımda şu an hizmet veriyoruz. Çanakkale ve bölgemiz hastalarının ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetlerini il dışına gitmelerine gerek kalmadan hastanemizde alabilecek şekilde donatılmış durumda” dedi. Konuşmanın sonunda hastanenin yapım aşamasından hizmet verme sürecine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Akdur hastanenin herkese hayırlı uğurlu olmasını dilediğini söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada bu günün Çanakkale ve Üniversite için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Sağlık alanında vatandaşlara hizmet eden üç temel sağlık kurumunun olduğunu söyleyen Acer bunlardan birinin Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, özel hastaneler ve üniversite hastaneleri olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda Türkiye’deki 111 Üniversitenin bazılarının Araştırma ve Uygulama Hastanelerinin olduğunu söyledi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi araştırma hastanesi bulunana üniversite sayısının 45 olduğuna değindi. Üniversite hastanelerinin finansal zorluklar yaşadığını ve hükümetin bu konuda yaptığı çalışma ile Üniversite hastanelerinin daha etkin duruma getirildiğine değindi. Üniversite Hastanelerinin vazgeçilebilir kurumlar olmadığını söyleyen Acer “ Bunlardan birisi eğitim öğretim. Bizim Tıp Fakültemiz var ve Tıp Fakültesi Hocalarımız, öğrencilerimiz eğitimlerini ve bilimsel araştırmalarını burada yapıyorlar. Bu hastane olmazsa Tıp Fakültemiz olmaz, öğrenci ve hocalarımız uygulama ve araştırma alanı bulamaz. Bu anlamada Tıp Fakültemiz için bu hastanemiz vazgeçilmez bir unsurdur. Bunlardan ikincisi ise üniversite hastaneleri çevresine çok ciddi sağlık hizmeti vermesi açısından da çok önemlidir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi geçen hafta itibari ile yeni hizmet binasına taşınmış durumda. Bu gün biz burada bu Hastanemizi önce Çanakkalelilere ve burada yaşan insanlara tanıtmayı bir görev bildik. Hastanemizi bütün unsurlarıyla, herkese gururla tanıtacağımız bir niteliğe sahip hastane olarak burada yaşayan insanımıza tanıtmak istiyoruz. Böyle bir hastanenin yapım aşamasında hocalarımıza hastanemizi gösterip, bu hastanede ne eksiklik var, daha neler olabilir, daha nasıl uygun hale getirebiliriz diye sorduk.  Hocalarımızın görüşlerini alarak yola devam ettik. Bu görüşler doğrultusunda hastanemizde revizyonlar yaptık. Yeni eklemelerde bulunduk ve bazı şeyleri değiştirdik. İnanıyoruz ki şu an geldiği noktada Üniversite Hastanemiz tüm bu aşamalardan geçerek olabilecek en iyi noktaya gelmiş oldu. Burada emeği geçen çok sayıda kişi ve kurum oldu. Bunların en başında burada görev alan hocalarımızdır. Onlara buradan şunu talep ettiğimi söylemek istiyorum. Siz burada hizmet vermeye devam ettikçe kaliteli hastane oluruz. Bu konuda hocalarımıza güvenimiz tamdır. Çanakkale’ye bu hizmeti en üst düzeyde verebilecek niteliktedirler. Hocalarımız bu çabalarının sonuna kadar arkasında olduğumu belirtmek isterim” dedi.

Hastanenin tamamlanma aşamasında 80 milyon TL lik yatırımın olduğunu ve bu yatırımı Üniversiteye tahsis eden hükümet ve Kalkına Bakanlığına şükranlarını sunana Acer “ Devletimiz bu tür yatırım hizmetleri ile sağlık sektörünü bu noktaya getirdi. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Buradan milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle Ankara’da son 3 yılda beraber koşuşturduğum Çanakkale Ak Parti Milletvekili Bülent Turhan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu hastane için 40 milyon TL’yi beraber koşuşturarak aldık. Ama öbür taraftan Çanakkale’de görev yapan üst düzey yöneticilerinin hepsinin katkısı oldu. Diğer milletvekilleri, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, bunların hepsinin çok ciddi katkıları oldu. Burada görev yapan arkadaşlarımızın ciddi katkıları oldu. Bunlarının hepsine Üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki bu katkıları hep devam edecektir. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu resmi bir açılış değil, önümüzdeki aylarda hastanemizi resmi olarak açılış töreni ile açmış olacağız. Bizim amacımız hastanemizi sizlere gururla göstermek, Çanakkale’ye daha iyi tanıtmak ve daha iyi hizmet vermesini sağlamak. Herkesin emeğine sağlık hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ankara’daki programları sebebiyle açılaşa gelemeyen Çanakkale Ak Parti Millet Vekili Bülent Turhan’ın gönderdiği tebrik metni okundu. Açılış konuşmalarının ardından hastaneyi gezen heyet servislerde yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Hastanenin değişik birimlerini gezip öğretim üyeleri ile de görüşüp hayırlı olsun dileklerini ileten heyet daha sonra düzenlenen açılış kokteyline katıldılar.