Radyoloji Rapor Biriminde Konuşma-Ses Tanıma Teknolojisi Kullanılmaya Başlandı

Hastanemiz Radyoloji biriminde görüntüleme tetkiklerinin raporlanması sürecini kısaltmak için yeni ve modern bir sistem kullanılmaya başlandı.

Radyoloji birimince gerçekleştirilen tomografi, manyetik rezonans vb. görüntüleme tetkiklerinin raporlanması için Öğretim Üyelerinin konuştuklarını bilgisayar sistemine otomatik olarak yazıya dönüştüren konuşma tanıma (speech-to-text teknolojisi) dikte sistemi hastanemizde kullanılmaya başlandı. Kullanıma giren bu sistem hekimlerin klavye kullanmadan konuşarak yazılandırmalarına ve raporlarını kısa sürede ve kolaylıkla oluşturmalarına olanak sağladı. Geleneksel raporlandırma işlemlerinin yarattığı zaman kaybının önüne geçen ve verimliliği artıran sistem ile tetkiklerin raporlandırma sürelerinde de ciddi azalma sağlandı.