PET-BT HALKIMIZIN HİZMETİNDEDİR
     139-ppmk-r1.jpg
     Hastanemizde hasta kabulüne başlayan PET-BT cihazı hakkında Nükleer Tıp A.D. Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya TAN'dan bilgi aldık.
     Nükleer Tıbbın ileri metabolik bir görüntüleme yöntemi olan PET-BT cihazı tüm dünyada ve aynı zamanda da ülkemizde  yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Son yıllarda görüntüleme alanında adından sık söz ettirmeye başlayan bu cihaz sayesinde onkoljik hastalıklar olmak üzere birçok hastalığın teşhisinde kullanılanmaktadır. PET-BT cihazı sayesinde kısa sürede ve doğru olarak teşhis sağlandığı için hastaların tedavisinde hayat kurtarıcı bir rol oynamaktadır.
Onkoloji alanında yoğun olarak kullanılan PET-BT cihazı kardiyoloji ve nöropsikiyatri alanında da kullanılmaktadır. Kanserin erken teşhisinde, evrelendirmede ve uzak metastazları saptamada, uygun tedavi seçiminde, tedaviye yanıtı değerlendirmede, nüks eden tümörleri saptamada, radyoterapi planlamada ve biopsi yeri seçiminde özellikle yararlıdır.
139-ppmk-r2.jpg
139-ppmk-r3.jpg

     Nükleer Tıp A.D. Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya TAN şunları aktardı:
     Hastanemizde PET-BT çekimleri için hasta alınmaya 24 kasım 2014'ten itibaren başlanmıştır. Haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri) çekimlerimiz devam etmektedir. Çekimlerin başlamasıyla şu ana kadar 10 hasta bu imkandan faydalanmıştır. PET-BT ünitemizde 3 hasta odamız mevcut olup hastalarımızın tüm işlemleri yaklaşık 2 saate yakın sürmektedir. Günde 10-15 hasta kabul etme kapasitemiz mevcuttur. Hastaların rahat, huzurlu ve konforlu bir ortamda tetkiklerini yaptırabilmeleri için her ayrıntı düşünülmüştür.
     Bölümümüzde hasta ve hasta yakınları güleryüzlü bir yaklaşımla karşılanmaktadır. Hastaların tüm işlemleri uzman kadro tarafından takip edilmekte ve gerektiği şekilde yönlendirilmektedir.
     Hastalarımız genellikle Çanakkale içinden ve yakın çevre ilçelerden gelmektedirler. Daha önce bu tetkiklerini yaptırmak için şehir dışına gitmek zorunda kalan hastalarımız artıkhastanemizde de bu çekimlerini yaptırabileceklerdir.
Çekimlerin sonuçları, uzaktan gelen ve acil hastalarımız için aynı gün verilmekte, diğer hastalarımızın sonuçları ise iki gün sonra hastalarımıza teslim edilmektedir.
     Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya TAN ; ''Doğru teşhis, tedavinin en önemli adımıdır anlayışı ile; doğru teşhise ulaşabilmeniz için ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ileri teknolojiye sahip cihaz farkımızı ve uzman ekibimizi hizmetinize sunmaktan mutluluk duyuyoruz.'' diye aktardı.
139-ppmk-r4.jpg