Kranial Endoskopi Kursu “Otoritelerin Tecrübeleri” Temasıyla Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Ümit Ali Malçok tarafından düzenlenen "Kranial Endoskopi Kursu" Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizde "Otoritelerin Tecrübeleri" temasıyla gerçekleştirildi.

Bilim Üniversitesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurperi Gazioğlu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşiruji Anabilim Dalı ile Türk Nöroşirurji Derneğinin Başkanı ve Hipofiz Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Savaş Ceylan tarafından uygulamalı eğitim verildi. Eğitime Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, İzmir ve İstanbul illerinden çok sayıda beyin cerrahisi ve endokrinoloji uzmanı katılım gösterdi.

Kursun sabah seansı ameliyathanede başladı. Cerrahlar ve öğrenciler ameliyatı canlı olarak izleme imkânı buldular. Ameliyat esnasında yapılan işlemler Prof. Dr. Savaş Ceylan tarafından ameliyathane salonunda bulunan beyin cerrahlarına eş zamanlı olarak anlatıldı. Kursta uygulanan "Kranial Endoskopik Cerrahi" tekniği herhangi bir kesi ve dikiş yapılmaksızın burundan girilerek mikro aletler ve mikro kamera yardımıyla beynin kafa tabanında bulunan hipofiz adlı bölgesindeki tümörün çıkartılması işlemidir. Bu sayede hastaların ameliyata bağlı maruz kaldıkları riskler daha az görülmektedir.

Öğleden sonra eğitimin ikinci bölümünde, Prof. Dr. Savaş Ceylan ve Prof. Dr. Nurperi Gazioğlu katılımcılarla bu konuda ki klinik tecrübelerini paylaştılar.

Programın sonunda Prof. Dr. Savaş Ceylan Çanakkale Destanının yazıldığı topraklarda başarılı ameliyatları ve kursu gerçekleştirmekten gurur duyduklarını ifade etti. Bu organizasyonun yapılmasında ki katkılarından dolayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalına, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalına ve kursu düzenleyen Dr. Öğr. Üyesi Ümit Ali Malçok' a teşekkür etti.

Kordon, Aynalı Çarşı, coğrafyanın antik dönem miraslarından Troya Antik Kenti ve yeni açılan Troya müzesine yapılan gezi ile program sona erdi.